6 Nisan 2009 Pazartesi

USBGL Federasyonu'ndan açıklama ve hatırlatmalar:

madde 4/3:

takımlar lig kurallarına uymakla, takım kaptanları tüm oyuncularının bu kurallara uymasını sağlamakla mükelleftirler.

madde 5/3:

her kaptan, takımının oyuncularından dolayı organizasyon ekibine karşı sorumludur. oyuncular kaptanın muhatabındadır. kaptan, sahadaki takım arkadaşına hakim olmak ve onu hareketlerinden dolayı uyarmakla yükümlüdür.

madde 8/5:

serbest vuruşlarda top ile en yakın rakip takım oyuncusu arasındaki mesafe en az 5 adım olmak zorundadır. maçlarda aut atışlarında oyun ceza sahası içinde yerden başlatılır.

madde 15 / 4:

aşağıda belirtilen durumlar kırmızı kartlar cezalandırılır:
a) gole giden topu el ile kesmek.
b) kalecinin, ceza sahası dışında topa elle vurması.
c) boş kaleye veya kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda; gole giden oyuncunun düşmesini sağlamak için kaleciden başka bir oyuncunun sert bir şekilde faul yapması veya buna benzer hareketlerde çekmek, itmek, çelme takmak vs.) bulunması.
d) oyun içerisinde tamamen kasti ve sakatlamaya yönelik; yandan veya arkadan sert bir şekilde faul yapmak. (işbu durum; kasti mi ya da değil mi yorumunun olmadığı, bariz pozisyonlar için geçerlidir.)

...
incelemekte fayda olan mühim bir link: "usbgl kurallar listesi"
ve USBGL Federasyonu'ndan önemli bir açıklama: Maç içerisinde küfür etmek, genel ahlak ve spor etiğine aykırı hareketlerde bulunmak eylemleri artık USBGL ekibi tarafından daha sıkı takip edilecek, USBGL'nin birliktelik, sportmenlik ve arkadaşlık ruhuna aykırı hareketler, organizasyon komitesi kararından değerlendirilecek ve sonucu ligden oyuncu ihraç etmeye kadar gidecektir.

USBGL kamuoyuna saygıyla duyurulur.

USBGL FEDERASYON EKİBİ