6 Nisan 2009 Pazartesi

USBGL 5. HAFTA

29 Mart yerel seçimleri sebebiyle, bir hafta ertelenen USBGL beşinci hafta maçları 5 Nisan Pazar günü, Dikilitaş Arena'da oynandı. Baharın artık kendini iyiyden iyiye hissettirdiği, güneşli bir günde hava ve zemin futbol oynamaya elverişli, takımlar hırslı, mücadele sıkıydı.

Haftanın açılış karşılaşması son iki haftalık çıkışıyla göz dolduran Atletico Montegrande'yle, lige bomba gibi bir başlangıç yapıp, son iki haftada talihsiz puan kayıpları yaşayan Champagne Supernova arasında oldu. Sahaya hemen hemen ideal kadrosuyla çıkan Atletico Montegrande otoriteleri şaşırtmadı ve çok eksiği olan Champagne Supernova karşısında muhteşem bir skorla galip geldi. İlk yarıda kaçırdığı gollerle tepki çeken ayagini yorganina gore uzat ikinci yarıda muhteşem bir performans sergileyerek maçın adamı olmayı hak etti. Atletico Montegrande, altıncı haftada oynayacağı ve şampiyonluk yolunda en önemli adım olarak gördüğü Fc Öküztopu mücadelesinden önce rahat bir maçla moral bulmuş oldu, Champagne Supernova ise onur mücadelesini başarıyla geçti. Maç bitiminde centilmenlik görüntüleri, ligimize yakışır cinstendi.

Haftanın ikinci mücadelesinde ligin lokomotif takımı Fc Öküztopu, geçen hafta İhtiyar Heyeti'ne yenilerek ilk mağlubiyetini alan St İstanbulls karşısına çıktı. Maç öncesinde "ciğerli oynarsak kazanacağız, ben bizim çocuklara güveniyorum" açıklamasını yapan melankolik, takımını bir maesto gibi yönetiyordu. St İstanbulls un hırsı ve azmi, Fc Öküztopu'nun ilk iki golüne mani olamadı. İki farklı geriye düşen St İstanbulls azmini yitirmedi, yılmadı, mücadele etti, muhteşem taraftar desteğini de arkasına alarak, şu ana kadar ligi namağlup sürdürebilmiş Fc Öküztopu'nu muhteşem bir skorla mağlup etti. Mücadelenin çok üst düzey olduğu bu karşılaşmanın yıldızları ise, terinin son damlasına kadar koşan, mücadele eden ve sahaya muazzam bir oyun koyan, kemo ve faruk tu. Bu skor lige heyecan getirirken, St İstanbulls'u zirve ortağı yaptı, Fc Öküztopu'nun da namağlup ünvanı elinden alınmış oldu.

Haftanın son mücadelesinde ise, puansız Fcuk Club'la, eksik Fc İhtiyar Heyeti karşılaştı. Düşük tempoda geçen mücadeleyi taraflar maçın son on dakikasına kadar başabaş sürdürdü. Son dakikalarda once upon a time in fikirtepe ve hallow un üstün oyunlarıyla Fc İhtiyar Heyeti sonuca gitmeyi bildi ve galibiyet puanlarını hanesine yazdırdı. Özellikle hallow'un attığı kafa golü haftanın golü seçildi büyük alkış aldı. Fcuk Club ise ligin ilk devresini böylece puansız bitirdi.

Sürpriz sonuçlar doğuran beşinci hafta böylece bitti, taraflar mücadeleden, taraftar gollerden memnundu. Sonuçlar sonrasında puan tablosu şöyle gelişti:


(resmi büyütmek için üstüne tıklayınız)