13 Nisan 2009 Pazartesi

USBGL 6. HAFTA

Bahar sıcağının kendini iyiden iyiye hissettirdiği 12 Nisan pazar öğleden sonrası, Dikilitaş Arena'da gergin bir bekleyiş vardı. Altıncı hafta birbirleriyle karşılaşacak olan Atletico Montegrande ve FC Öküztopu takımları ligin büyük ölçüde kaderini belirleyecek maçta karşılaşacaklardı. İki taraf da motivasyonu yüksek, kasları gergin ve zihnen hazır olarak gelmişlerdi maça, ya Atletico Montegrande kazanacak ve liderle puanlarını eşitleyecek, ya da FC Öküztopu kazanacak ve liderlik koltuğuna iyice oturacağı gibi, en önemli rakibini egale etmiş olacaktı. İki kaptan da maçtan önce birbirleri için büyük iddialara tutuştular.

Saatler 14'ü geçtiğinde, takımlar as kadrolarıyla sahada yerlerini almış ve ilk düdük çalmıştı. FC Öküztopu alışılmamış bir şekilde defansif bir oyun stili sergilerken Atletico Montegrande ataklardan eli boş dönmeye ve kalesinde ani kontraataklar görmeye başladı. Hemen ardından da FC Öküztopu 3-0 lık bir seri yakaladı. İki tarafda oyundan hiç düşmedi, ama FC Öküztopu bulduğu her fırsatı değerlendirirken, Atletico Montegrande hücum yollarında bu kadar becerekli olamıyordu. 60 dakika boyunca, son saniyelerinde bile kıran kırana geçen mücadeleden FC Öküztopu istediği skoru ve galibiyeti elde etti, babilibabilibuu maçta yine yıldızlaştı ve maçın adamı oldu. FC Öküztopu şampiyonluk yolunda büyük bir engeli daha aşarken, Atletico Montegrande şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.

Ligin ikinci karşılaşmasında FC İhtiyar Heyeti yine eksikleri olan Champagne Supernova karşısına çıktı. Haftaarasında Champagne Supernova kaptanı baltalı ilah'ın "geri kalan beş maçımızı da alıp sözlükler arası şampiyonlar ligine giden iki takımdan biri olacağız" açıklamasını doğrularcasına muhteşem bir oyun ortaya koyan Supernova'lar özellikle sen bana bu diyemezsin'in muhteşem oyunuyla FC İhtiyar Heyeti'ni sahadan sildi, süpürdü.

Haftanın son mücadelesinde ikinci sıradaki St İstanbulls puansız Fcuk Club'ı karşıladı. Bu maçta kurulma ve pilot aşamasında olan "usbgl tv" projesi ilk görüntülerini aldı ve ligde bir ilk yaşanmış oldu. Genele göre düşük tempoda geçtiği söylenebilecek karşılaşmada melankolik'in gol atması dışında bir sürpriz yaşanmadı ve St İstanbulls rahat bir skorla galibiyet puanlarını hanesine yazdırdı. Fcuk Club'ın yeni transferleri mapavrili, junior ve wolfy geleceğe dair umut verdi.

USBGL 6. hafta maçları böylece sona ererken, gelen bayan izleyiciler, Atletico Montegrande - FC Öküztopu maçında oyuncu beğenmeye gelen İtalyan menejer Sinyor Massimo, usbgl tv projesi, yeni fotoğraf çekimleri, maçlardaki genel centilmenlik havası, altıncı haftayı unutulmaz kıldı.

6. hafta sonunda puan durumu şöyle:





(resmi büyütmek için üzerine tıklayınız)