7 Nisan 2009 Salı

Kaptanlar Toplantısı Sonuçları

USBGL Federasyonu'nun 6 Nisan 2009 tarihinde yayınladığı metnin kopyasıdır:

6 Nisan 2009 Uludağ Sözlük Birinci Gazoz Ligi Toplantısı’nda alınan kararlar;

1- Ara transfer dönemi 7 nisan 2009 Salı ile 10 nisan 2009 Cuma günü arasında olup, son listelerin 10 nisan 2009 Cuma günü saat 23.59 ‘a kadar USBGL federasyon başkanı melankolik’e bildirilmesi gereklidir. Bildirilecek liste eski oyuncular da dahil olmak üzere tüm oyuncuları kapsamalıdır. Önemle duyurulur!

Ara transfer dönemi içinde (7nisan 2009 – 10 nisan 2009) her takım istediği sayıda oyuncuyu takımına kazandırabilir. Lakin bu oyuncular hem Uludağ Sözlük yazarı olmalı hem de ilk entrysini en geç 5 nisan 2009 tarihinde girmiş olmalıdır. İlk entrysini en geç 5 nisan 2009 tarihinde girmiş fakat çaylak olan arkadaşlar da transfer kapsamı dahilindedir.

Takımlarımız bu iki şartı sağlamış oyuncuları transfer edebilirler. Bunun dışında yapılan transferler kabul edilmeyecek ve bu kuralın ihlali durumu ise ligden ihraç ile cezalandırılacaktır. Bu sebeple, ilk entrysini 5 nisan 2009 tarihinden sonra girmiş çaylak arkadaşların transfer kapsamı dışında olduğunu önemle hatırlatır, kaptanları bu konuda USBGL federasyonu olarak uyarıyoruz.

2- Kaptanlar, saha içindeki tüm olaylardan birinci derecede sorumlu olmak durumundadırlar. Bu sebepten, faul durumundaki tutumlarını daha dikkatli yerine getirmeleri gerekmektedir.

Oyun içindeki kasıtlı sertliğe kesinlikle müsaade edilmeyecektir ! Rakip takımın oyuncusunu kasıtlı şekilde sakatlayıcı tüm hareketler ligimiz bütünlüğüne gölge düşüreceğini unutmayınız. Maç öncesi kaptanların ikili diyalogu ile böyle durumlara izin verilmeyecektir.

Tüm bu durumlar dahilinde kasıtlı sertlikte ısrar eden oyuncular kaptanların inisiyatifi ile müsabakadan ihraç edilecektir.

3- Kazanılan serbest ve endirekt serbest vuruşlarda rakip oyuncu toptan 5 adım mesafesinden uzaklaşmak zorundadır. Bu kural kaptanların da özverisi ile hassasiyetle uygulanacaktır.

4- Müsabaka içerisinde bir oyuncunun kendi kalecisine diz altı bir bölge ile kontrollü bir şekilde geri pası endirekt serbest vuruş ile cezalandırılacaktır.

Bu kazanılan en direkt serbest vuruş, rakip ceza sahası dışından istenilen bölgeden kullanılabilir. Bu vuruş için baraj mesafesi yine 5 adımdır.

5- Yukarıdaki 4 maddede yer alan kurallarımız, 12 nisan 2009 tarihinden itibaren oynanacak USBGL maçlarını kapsamaktadır.


USBGL FEDERASYONU